Historie

Op de voorzijde van onze brochure ziet u een deel van de frescoschildering van Michelangelo. In het complete werk ziet u een energieke, dynamische, vliegende God, die Adam aanraakt, die tot leven komt en zich opricht. Een vonk is niet te zien, maar die had Michelangelo ook niet nodig om een bijzonder krachtig beeld neer te zetten.

Adam is een krachtige jongeling met een nog slappe vinger, die door een vingeraanraking in het midden van de compositie de levensadem krijgt toegediend.

De beroemde afbeelding is een onderdeel van de frescoschildering op het plafond van de Sixtijnse kapel, waar diverse andere taferelen uit Genesis worden uitgebeeld.

Net zo als het mooie meesterwerk van Michelangelo, reikt Mortalitas ook de hand naar u. Helpen wij graag een handje mee. Nemen wij u graag wat werkdruk uit handen. Handen zijn het ideale middel in de lichaamstaal. Emoties zijn het eerst te herkennen aan de stem en de gezichtsuitdrukking. Gebaren kunnen deze uitingen van emotie accentueren. Emotiegebaren zijn het duidelijkst bij boosheid. Iedereen herkent de betekenis van een gebalde vuist. Verdriet en moedeloosheid kun je laten blijken door je hoofd in je handen te laten zakken. Bij afschuw hoort de afwerend naar voren uitgestoken handen. Bij angst kunnen de handen ook een afwerend gebaar maken, maar dan veel dichter bij het lichaam. Bij schrik worden handen voor de mond geslagen.

Net zoals Michelangelo vormen onze handen al ruim 16 jaar de kracht van onze organisatie. Onze handen die verzorgen, troost bieden en er gewoon zijn.